Istorijat i razvoj

Kompanija "Megapromet" – Budva ima sjedište zajedničih službi u ulici Mainski put bb. Osnovana je 22.novembra 2002. godine, kao jednočlano Društvo sa ograničenom odgovornosti, čiji osnivač je Miodrag - Mišo Mitrović iz Budve. Istovremeno ona predstavlja i porodičnu kompaniju u kojoj su angažovani najuži članovi porodice osnivača: sin komercijalni direktor, kćerka šef računovodstva, druga kćerka šef prodavnice. Radi se o mladim obrazovanim i stručnim kadrovima, koji su već sada osposobljeni da preuzmu dio odgovornosti za dalji razvoj kompanije, i tako nastave porodičnu tradiciju njenog uspješnog poslovanja.

Osnovnu djelatnost čini promet na malo i veliko - prehrambenih proizvoda  i kućnih potrebština.

Svoje poslovanje započela je u zakupljene dvije prodavnice – Tržni Centar Budva i prodavnica Bečići. Danas posluje u sedam velikih marketa mega karaktera, ukupne površine oko 6.200 m2, koji su locirani isključivo u Budvi. U svom vlasništu ima četiri maloprodajna objekta, dok ostala tri koristi kao zakup. U vlasništu ima još i novoizgradjeni distributivni centar, centralne haladnjače, vozni park od 12 vozila raznih namjena i drugu savremenu opremu.

Svi objekti su opremljeni savremenom opremom, haladnjačama i rashladnim uredjajima. U svom poslovanju koriste i savremena sredstva plaćanja, koja pored platnih kartica svih svjetskih brendova čine još: premium i pay pass kartice Hipotekatne banke, kartice za odložena plaćanja Atlas banke. Svakako značnjnim treba istaći i korištenje HACCP sistema poznatog u svijetu kao strogog kontrolora kvaliteta, čije uslove uspješno ispunjava ova kompanija. U pripremi je i uvodjenje sistema prodaje robe dostavom na kućne adrese kupaca.

U periodu od svog osnivanja bilježi porast, ne samo imovine, nego i svih parametara po kojim se prati uspješnost poslovanja. Svi ti parametri bilježe rast za preko 11 puta, od prometa, vrijednosti stalne imovine i kapitala, pa do broja zaposlenih, koji sada iznosi oko 300. Razvoj kompanije karakteriše njena stabilnost zasnovana na realnim mogućnostima, bez bilo kakvih preuzimanja ili pripajanja drugih ili drugim privrdenim društvima, kupovine drugih firmi ili širenja djelatnosti. On se odvijao kontinuairano, bez velikih skokova, uglavnom vlastitim sredstvima, uz manju kreditnu podršku banaka. Zahvaljujući takvoj poslovnoj politici, kompanija je u čitavom dosadašnjem razvoju održavala likvidnost na zavidnom nivou. Sve svoje obaveze, kako prema dobavljačima roba, davaocima usluga, a posebno obavezama prema porezima, doprinosima i drugim obavezama prema državi, izvršavala uredno.

Dalju karakteristiku čini njena dobra organizacija i sredjenost sa svih aspekata poslovanja. Zahvaljujući svojoj uspješnosti u poslovanju, oragnizovanosti, sredjenosti, a posebno likvidnosti i blagovremenom izvršavanju svih obaveza, uživa reputaciju jedne od uspješnijih kompanija u Crnoj Gori. Ipak, kvalitet usluga predstavlja njen najvažniji prestiž, po čemu je poznata, posebno u Budvi, ali i na širem području, imajući u vidu da su njeni kupci skoro svi turisti koji borave u ovoj metropoli turizma.

Ponudom od preko 10.000 artikala, spada medju najsnadbjevenije, a specijalnost poslovanja u velikim mega marketima omogućuje joj da te artikle ponudi po napoljovnijim cijenama.

Osnovni cilj  u daljnjem poslovanju, čini kontinuitet u razvoju, što znači stabilan i na realnim osnovama zasnovan razvoj. Sredjenost, organizovanost, potpuna solventonst i likvidnost, i dalje će činiti osnovu poslovne politike.

Daljnji razvoj odvijaće se u dva osnovna pravca:

  •   dalje proširenje maloprodajne mreže, prvenstveno na druga područja, prije svega na crnogorsko primorje;
  •   povećanje obima veleprodaje, u čijoj funkciji je i orjentacija na povećanje uvoza, prije svega zastupanja poznatih evropskih brendova, zašto su stvoreni izuzetno povoljni uslovi.

Nalazimo se pred neposrednom realizacijom proširenja mega marketa u Bečićima, čime će se dobiti dodatnih oko 300 m2 maloprodajnog prostora. Zatim slijedi otvaranje novog mega marketa u novoizgrdjenom objektu kod hotela Avala. U sledećoj fazi predvidja se izgradnja velikog trgovačkog centra u Budvi na lokaciji Dubovica.  

Prilika je da se ukaže i na društvenu odgovornost i angažovanost kompanije, koja se odnosi na učešće u svim značajnim humanitarim akcijama kao što su: pomoć kod elementarnih i drugih nepogoda, tradicionalna pomoć penzionerima, učešće u akcijama koje provode humanitarne organizacije i sl. Ništa manje nije ni angažovanje i pomoći u sponzorstvu u svim značajnim  kulturnim i sportskim aktivnostima koje se organizuju prvenstveno na području Budve.

Kompanija je poznata po čestim akcijskim sniženjima. Ona su česta i veoma popularna, jer se radi o velikim sniženjima vrlo interesantnih roba. Važne su takodje i promocije novih proizvoda, što je zbog povoljnosti lokacija naših objekata, ali i dobre organizacije poslovanja, vrlo često u objektima ove kompanije. 

U većem broju objekata za te svrhe odredjeni su stalni prostori, tako da se takve promocije održavaju u kontinuitetu. Ipak, ono što ovu kompniju čini najpoznatijom u pogodnostima kupovine u njenim objektima svakako su, već tradicionalne nagradne igre. One se po pravilu održavaju pred novogodinšnje i božićne praznike. Nagradni fond čine vrlo vrijedne nagrade, koje kod kupaca stvaraju veliko ineteresovanje.

Svakako zaslužuje da se istakne i stalno prisustvo reklamnih poruka u crnogorskim medijima, posebno Radio i TV Budva, preko kojeg se redovno obavještavaju naši kupci o svim ponudama i pogodnostima  kupovine.

 

Ponestalo vam je ideja za kuvanje?

Želite da probate nešto novo i originalno? Pogledajte recepte koje smo vam pripremili u Mega Kuvaru 

RECEPTI
Na vrh stranice